SZARLOTKOWE PANCAKES JAGLANE

Jabłka to wiodący jesienny temat u wielu z Was. Ja w zasadzie wykorzystuję je w swojej kuchni przez cały rok, jednak szarlotkowe tematy zdecydowanie najbardziej smakują jesienią. Jak widzicie, smak ten można wykorzystać nie tylko w formie tradycyjnej szarlotki czy jabłecznika. Tym razem mam dla Was propozycję śniadaniową, czyli pancakes. Temat bardzo przez Was lubiany, więc mam nadzieję, że ta wersja będzie Wam smakowała tak samo jak mojej Rodzince, a może nawet bardziej? SKŁADNIKI: 2 szklanki mąki jaglanej 400g jogurtu naturalnego 3 jaja 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia 0,5 łyżeczki sody oczyszczonej 2 łyżeczki cynamonu 1 łyżka oleju 1 duże jabłko 2 łyżki cukru dodatki: wedle uznania PRZYGOTOWANIE: 1. Białka ubijamy na sztywną pianę. 2. W misce przygotowujemy pozostałe składniki (oprócz jabłka). Miksujemy na gładką masę. Dodajemy pianę z białek, delikatnie mieszamy, tylko do połączenia się składników. 3. Jabłko myjemy, osuszamy. Wycinamy gniazda na...