BABKA CZEKOLADOWA

Babkę czekoladową przygotowuję na Wielkanoc już od wielu lat. Przyjęła się od pierwszego razu i tak zostało :) na dodatek rodzina jest do niej mocno przywiązana, ponieważ kiedyś zaproponowałam, że może upiekę jakąś inną a od czekoladowej zrobię rok przerwy, ale pomysł został zawetowany :D jest pyszna, mocno kakaowa a co ważne potrafi długo zachować świeżość co w moim domu nie jest akurat istotne, ponieważ znika tego samego dnia, w którym jest przygotowana :) tyle jeśli chodzi o rekomendacje- czas zabrać się do pieczenia :) SKŁADNIKI: 200g miękkiego masła 3/4 szklanki cukru 2 jaja 500g jogurtu naturalnego 2 szklanki mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1,5 łyżeczki sody oczyszczonej 0,5 szklanki kakao szczypta soli Polewa: 100g gorzkiej czekolady 1 łyżka masła 100ml mleka PRZYGOTOWANIE: 1. Masło z cukrem ucieramy do białości. Wbijamy jajka i dalej miksujemy. Następnie dodajemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, sodą i solą na zmianę z jogurtem...