MUFFINKI DYNIOWE

Jakiś czas temu przygotowywałam dla Was babeczki dyniowe ( http://lubie-gary.blogspot.com/2016/03/wielkanocne-babeczki-dyniowe.html ). Pyszne w smaku, cynamonowe, po prostu mniam :) tym razem nieco inna wersja. Z większą ilością puree dyniowego, bez oleju i produktów mlecznych. Mi smakują obie wersje, a Wam? Sprawdźcie :) SKŁADNIKI: 400g mąki pszennej 400g puree dyniowego 120g masła 120g cukru 5 jaj 1 opakowanie proszku do pieczenia 2-3 łyżeczki cynamonu 0,5 łyżeczki gałki muszkatałowej PRZYGOTOWANIE: 1. W garnku podgrzewamy masło, cukier oraz puree dyniowe. Nie gotujemy, podgrzewamy tylko do rozpuszczenia masła. Odstawiamy do wystudzenia. 2. W misce przygotowujemy mąkę, proszek do pieczenia, przyprawy oraz żółtka. Miksujemy. 3. Dodajemy wystudzoną masę dyniowo- maślaną, mieszamy do połączenia składników. 4. Białka ubijamy na sztywno. Dodajemy do ciasta, mieszamy delikatnie by uzyskać gładką, jednolitą masę. 5. Łyżką nakładamy porcje ciasta do foremek. ...