Posty

Wyświetlanie postów z lipca 14, 2019

BUŁECZKI TWAROGOWE Z BŁONNIKIEM ŚLIWKOWYM

Obraz
Tak wiem, pomyślicie pewnie "znowu to samo, kolejne bułki". Z jednej strony tak, ale jednak te są inne niż wszystkie. Do ich przygotowania wykorzystałam twaróg, dzięki czemu zyskały w delikatnej i puchatej strukturze. Są pyszne, mięciutkie i krzyczą by sięgnąć po kolejną. Drugim sekretnym składnikiem jest błonnik śliwkowy Becla , który daje fajny aromat. SKŁADNIKI (12 bułeczek): 550g mąki pszennej 1 jajo 250ml ciepłego mleka 250g chudego twarogu 50g roztopionego masła 3 łyżki cukru 2 łyżki błonnika śliwkowego  Becla 1 opakowanie drożdży instant dodatkowo: mleko do posmarowania bułeczek PRZYGOTOWANIE: 1. W misce przygotowujemy twaróg, jajko oraz cukier, miksujemy do uzyskania gładkiej masy. 2. Dodajemy roztopione masło, mleko, mąkę, błonnik oraz drożdże, całość zagniatamy przez około 10-15 minut (do momentu gdy ciasto będzie gładkie i elastyczne). 3. Zagniecione ciasto przykrywamy cienkim ręcznikiem, odstawiamy na około 1,5-2 godziny w ciepłe miejsce. 4.

Obserwatorzy