PIEROGI SZPINAKOWE Z KASZĄ JAGLANĄ, FETĄ I SZPINAKIEM

Będąc w tematach pierogowych pora na kolejną propozycję. Tym razem w zielonej wersji :) Do odważnych świat należy, więc zaryzykowałam po raz kolejny. I tym razem nie żałuję, wręcz odwrotnie. Nieskromnie stwierdzę, że jestem zachwycona tymi pierogami. Cieszą oko, a po zjedzeniu zadowolony jest również żołądek :) SKŁADNIKI: 1. Ciasto 100g świeżego szpinaku minimum 3/4 szklanki wody (tyle ile ciasto wchłonie) 3 szklanki mąki 1 jajo łyżeczka oleju szczypta soli 2. Farsz 2 garście świeżego szpinaku + odsączony szpinak z ciasta 2 szklanki kaszy jaglanej ugotowanej na sypko 150g sera feta 2 ząbki czosnku 2 łyżki oleju 2 łyżki masła pieprz PRZYGOTOWANIE: 1. Szpinak myjemy, osuszamy, wkładamy do blendera i wlewamy wodę. Blendujemy, a następnie przecedzamy przez gęste sito. Podgrzewamy wodę (tą która została z przecedzonego szpinaku- zielona). 2. Mąkę przesiewamy na stolnicę, tak by powstał kopiec. Tworzymy zagłębienie na środku i wbijamy jajo oraz szczyptę soli ...