KLASYCZNY SERNIK Z MIGDAŁOWĄ NUTĄ

Sernik zawsze jest wdzięcznym tematem. W swoim gronie mam dużo smakoszy tego wypieku, dlatego nie muszę się obawiać, że nie trafię smakowo w czyjś gust. Bardzo często pozwalam pracować wyobraźni na najwyższych obrotach i łączyć ze sobą różne smaki. Jednak nawet ja mam czasem ochotę na odrobinę klasyki :) dlatego dziś klasyka w czystej postaci. Puszysty i delikatny sernik, z wyczuwalnym aromatem migdałowym. Dopełnienie dla mnie stanowi klasyczna polewa czekoladowa. Czego chcieć więcej? :) SKŁADNIKI: 1. Sernik: 500g ricotty 250g mascarpone 3 jaja 100g miękkiego masła 0,5 szklanki cukru 1 czubata łyżka mąki pszennej 1 czubata łyżka skrobi ziemniaczanej 2 łyżeczki aromatu migdałowego 2. Polewa: 100g gorzkiej czekolady 2 łyżki masła 0,5 szklanki mleka 1 łyżeczka aromatu migdałowego 3. Dodatkowo: płatki migdałowe do dekoracji PRZYGOTOWANIE: 1. Masło ucieramy z cukrem na białą, puszystą masę. Pojedynczo wbijamy jaja cały czas miksując. 2. Dodajemy ser or...