POPĘKANE CIASTECZKA CZEKOLADOWE

Ciasteczka, które chcę Wam zaproponować są warte grzechu. Nie jest to jedynie moja opinia, więc chyba coś musi w tym być :) są bardzo łatwe do przygotowania, wyglądają tak, że ślinka cieknie od samego patrzenia a smak.... przekonajcie się sami :) rozpływają się w ustach SKŁADNIKI: 200g gorzkiej czekolady 100g masła 3 jaja 0,5 szklanki cukru 1+2/3 szklanki mąki 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia Szczypta soli Cukier puder do obtoczenia PRZYGOTOWANIE: 1. W rondlu rozpuszczamy masło z czekoladą i odstawiamy do przestudzenia. 2. W misce ubijamy całe jajka z cukrem, następnie nadal ubijając dodajemy masę czekoladową i ubijamy do połączenia się składników. 3. Dodajemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, szczyptę soli i ubijamy do uzyskania gładkiej masy. 4. Gotowe ciasto odstawiamy na kilka godzin do lodówki (3-4h w zupełności wystarczą). 5. Gdy ciasto stężeje, łyżeczką nabieramy porcje i formujemy kuleczki, a ...