SERNIK NA ZIMNO NA NUTELLOWYM SPODZIE

Wielki powrót nutelli! :D Hahahaha, nie aż tak to nie :) To, że nie było jej tutaj, nie znaczy, że nie pojawiała się w mojej kuchni :P Pojawiała się i oczywiście szybko znikała, tak to już chyba z nutellą bywa. Dziś, by nie przedłużać i nie zanudzać, pyszna propozycja lekkiego sernika, idealnego na upalne dni. Dopełnieniem jest spód przygotowany na bazie nutelli. Mniam. Niektórzy porównują go do pralinek Rocher. Łapcie przepis! SKŁADNIKI: 1. Spód: 200g pełnoziarnistych herbatników 300-350g nutelli w temperaturze pokojowej 2. Masa serowa: 750g ricotty 1 galaretka cytrynowa 300ml wrzątku 3. Dodatkowo: posypka czekoladowa do dekoracji PRZYGOTOWANIE: 1. Herbatniki blendujemy na proszek. Dodajemy nutellę i całość miksujemy do otrzymania gładkiej, lepkiej masy. Tak przygotowaną masą wypełniamy spód tortownicy (28cm). Wstawiamy do lodówki do zastygnięcia. 3. Galaretkę cytrynową rozpuszczamy w 300ml wrzątku, odstawiamy do wystudzenia. Do miski przekładamy ricottę, wl...