TARTA JABŁKOWA Z CZEKOLADĄ I AGRESTEM

Mimo, że nie lubię kotów, czasami mam wrażenie, że mam z nimi coś wspólnego. Bardzo lubię chodzić własnymi ścieżkami... Dlatego gdy u wszystkich królują wypieki z rabarbarem, u mnie nieco inny, ale też owocowy temat. Jabłka, czekolada oraz.... agrest :) Mam nadzieję, że tym zachęcę Was do dalszej lektury. Trochę się również wytłumaczę... żeby nie było, aż takim dziwolągiem nie jestem, klasyczne ciasto drożdżowe z rabarbarem jest już za mną, a przepis na nie znajdziecie TUTAJ SKŁADNIKI: 1. Kruchy spód: 200g mąki pszennej 100g zimnego masła pokrojonego w kostkę 1 jajo 1 łyżka cukru szczypta soli 2. Nadzienie: 2 średniej wielkości jabłka 100g mlecznej czekolady Terravita 2 budynie waniliowe 1 łyżka cukru 200ml mleka 3. Dekoracja: 200ml śmietany 30% 2 łyżki cukru pudru szczypta mąki ziemniaczanej garść suszonego agrestu Becla 4. Dodatkowo: masło do wysmarowania foremek PRZYGOTOWANIE: 1. Z podanych składników szybko zagniatamy gładkie ciasto. D...