MAŚLANE CIASTECZKA MIGDAŁOWE

Kruche, małe, dobrze wchodzą. Świetnie wpasowują się w zbieraninę świątecznych słodkości. W zasadzie bardzo często przygotowuję je poza sezonem świątecznym, gdy po prostu mam ochotę na jakąś słodką przekąskę (a znacie mnie już trochę, więc pewnie domyślacie się, że jest to raczej stan ciągły) ;) przygotowuje się je błyskawicznie, dlatego warto się skusić. Nie wiem tylko, czy jedna porcja dotrwa do Świąt, dlatego zastanówcie się, czy może przygotować od razu dwie? :) SKŁADNIKI: 200g miękkiego masła 0,5 szklanki cukru 1 opakowanie cukru wanilinowego 1 jajo 2 szklanki mąki pszennej 100g mielonych migdałów 1 łyżeczka aromatu migdałowego 1 łyżeczka proszku do pieczenia Szczypta soli Cukier puder do dekoracji PRZYGOTOWANIE: 1. Masło ucieramy z cukrem na białą, puszystą masę. 2. Dodajemy jajo i dalej miksujemy. 3. Przesiewamy mąkę, proszek do pieczenia, dodajemy pozostałe składniki i szybko zagniatamy by otrzymać gładkie ciasto. 4. Z ciasta formujemy kuleczki wielk...