ŚNIADANIOWA KASZA GRYCZANA

1 szklanka kaszy gryczanej
1 duże jabłko
1 łyżka masła
1 łyżeczka cynamonu
100g migdałów
PRZYGOTOWANIE:
1. Kaszę gotujemy na sypko w 2 szklankach wody.
2. Jabłko myjemy, osuszamy, wycinamy gniazdo nasienne. Kroimy w kostkę. (Możecie obrać jabłko ze skóry, jednak nie jest to niezbędne).
3. Na patelni roztapiamy masło. Dodajemy do niego jabłko, podsmażamy na wolnym ogniu by lekko zmiękło.
4. Do ugotowanej kaszy dodajemy przygotowane wcześniej jabłko, cynamon oraz migdały. Mieszamy.
SMACZNEGO!!!
P.S. Do tak przygotowanej kaszy możecie również dodać jogurt naturalny. Smaki będą się świetnie komponowały.
P.P.S. Słoiczek, który wykorzystałam do podania kaszy kupiłam w sklepie Garneczki (www.garneczki.pl), jeśli również potrzebujecie tego typu pojemnik, znajdziecie tam dużo ciekawych opcji.
Świetne śniadanie na wynos.
OdpowiedzUsuńZgadzam się w 100% :)
UsuńZ kaszą gryczaną polubiłam się niedawno, ale w takiej wersji jeszcze jej nie próbowałam :)
OdpowiedzUsuńRozumiem Cię doskonale, sama w dzieciństwie traktowałam ją jako największą karę tylko w zasadzie nie wiedziałam za co :P
UsuńPyszne jesienne smaki!
OdpowiedzUsuńPrawda? Rozumiem, ze tez lubisz grykę? :)
Usuń