MUFFINKI Z CZERWONĄ PORZECZKĄ

Lipiec to wspaniały miesiąc. Daje nam bogactwo różnych owoców, nie tylko zagranicznych, ale również krajowych. Jednym z moich ulubionych letnich smaków jest porzeczka. Zwykle dosyć kwaskowata, ale w dobrym połączeniu można otrzymać pyszną słodycz. Tak też się stało :) I oto są muffinki, lekko kwaskowate, ale również słodkie :) Dodatek bitej śmietany stanowi tak zwaną "wisienkę na torcie" :) spróbujcie :) SKŁADNIKI: 1. Ciasto: 400g mąki pszennej 500ml mleka 90g cukru 2 jaja 1/3 szklanki oleju 2 czubate łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli 2. Nadzienie 1 opakowanie budyniu waniliowego (klasycznie- niemiecki z Lidla :D) 350ml mleka 2 opakowania cukru wanilinowego 400g czerwonych porzeczek 3. Bita śmietana: 200ml śmietany 30% 1 śmietan-fix 2 łyżeczki cukru pudru garść porzeczek do dekoracji PRZYGOTOWANIE: 1. NADZIENIE: porzeczki myjemy, osuszamy, obieramy. Budyniowy proszek mieszamy z cukrem wanilinowym w 50ml mleka. Pozostałą objętość mleka ...