NALEŚNIKI PO RUSKU

Tym razem trochę tradycyjnych smaków w nieco nietypowej formie. Ruskie pierogi chyba znają wszyscy. Nadzienie jest charakterystyczne, pyszne i przede wszystkim proste w przygotowaniu. Jednak nie pierogi Wam proponuję a naleśniki. Połączenie tych dwóch smaków daje pyszne i baaaaaardzo sycące danie. Dodatkową zaletą jest czas przygotowania- pierogi potrzebują dużo więcej czasu i wysiłku niż naleśniki. Mam nadzieję, że się skusicie. Ja na pewno przygotuję je jeszcze nie raz :) SKŁADNIKI: 1. Naleśniki: 30dag mąki pszennej 3 jaja 1,5 szklanki mleka 300 ml wody gazowanej 1 łyżeczka cukru Szczypta soli 2. Nadzienie; 8 średniej wielkości ziemniaków 500g twarogu 4 ząbki czosnku 1 cebula świeżo mielony pieprz, sól (do smaku) szczypiorek 1 łyżka oleju 3. Dodatkowo: 1 opakowanie mozzarelli do zapieczenia PRZYGOTOWANIE: 1. Składniki na naleśniki mieszamy energicznie trzepaczką do uzyskania gładkiego (bez grudek), dosyć rzadkiego ciasta. Odstawiamy na około pół ...