WIELKANOCNE BABECZKI DYNIOWE

Mój wielkanocny stół jest zawsze pełen domowych wypieków. Oprócz dużych, mniej lub bardziej klasycznych wypieków zawsze pięknie prezentują się malutkie babeczki. Cieszą oko i moja rodzina zawsze chętnie po nie sięga. Może i Wy spróbujcie ;) Korzystając z dużych zapasów puree dyniowego, które przygotowałam jesienią, teraz z chęcią po nie sięgam, dlatego tym razem wersja dyniowa babeczek :) SKŁADNIKI: 300g puree z dyni 4 łyżki jogurtu naturalnego (duże i bardzo czubate) 2 jaja 3 szklanki mąki pszennej 1 opakowanie proszku do pieczenia (12g) 1/4 łyżeczka sody oczyszczonej 2 łyżeczki cynamonu Szczypta soli 85g miękkiego masła 1/4 szklanki oleju 1.5 szklanki mleka 3/4 szklanki cukru trzcinowego Lukier cynamonowy: Szklanka cukru pudru 2 łyżki mleka Szczypta cynamonu PRZYGOTOWANIE: 1. Puree dyniowe mieszamy z jogurtem w niedużej misce. 2. W drugiej misce przygotowujemy mąkę, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną, cynamon. 3. Masło ucieramy mikserem d...