BABKA POMARAŃCZOWO - CZEKOLADOWA

Babka to zawsze dobry pomysł. Teraz szczególnie, ponieważ Wielkanoc zbliża się wielkimi krokami. Dla mnie to zawsze wypiek łatwy w przygotowaniu, zwykle wymaga tylko dobrego zmiksowania / utarcia składników i gotowe :) u mnie zazwyczaj znika szybciej, niż zdążę ją upiec. Tym razem wersja czekoladowo- pomarańczowa :) Myślę, że dodam ją do listy wypieków, które znajdą się na wielkanocnym stole, a Wy? SKŁADNIKI: 3 szklanki mąki pszennej 3/4 szklanki cukru 200g masła w temperaturze pokojowej 5 jaj 2 łyżeczki proszku do pieczenia 250 ml soku wyciśniętego z pomarańczy 100g gorzkiej czekolady Skórka stara z 2 pomarańczy Szczypta soli Cukier puder do dekoracji PRZYGOTOWANIE: 1. Masło ucieramy z cukrem na puszystą, białą masę. Po kolei wbijamy jajka, cały czas miksując. 2. Partiami dodajemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i szczyptą soli oraz sok wyciśnięty z pomarańczy. 3. Na koniec wsypujemy pokrojoną w drobną kostkę czekoladę, skórkę z pomarańczy i całość mi...