FOCACCIA ZE SZPINAKIEM I NIE TYLKO

Uwielbiam drożdżowe wypieki. Przygotowuję je w wersji słodkiej i bardzo często również w wersji wytrawnej. Focaccia to pyszna forma pieczywa, którą można przygotować w bardzo wielu odsłonach. Bardzo lubię ją saute, z dużą ilością ziół i oliwy z oliwek, jednak równie często przygotowuję ją z nadzieniem. Zarówno słodkim jak i wytrawnym. Dziś będzie konkretnie :) i pysznie. A jednocześnie bardzo prosto, ponieważ na nadzienie focaccii, którą przygotowałam składa się dosłownie kilka składników. Efekt? Prosto, łatwo i przyjemnie a przede wszystkim pyyyyyysznie. No to do roboty! Pora przygotować co trzeba, podwinąć rękawy i zabrać się do zagniatania :) SKŁADNIKI: 1. Ciasto: 450g mąki pszennej 1 opakowanie suchych drożdży 300ml ciepłej wody 1 łyżeczka cukru Szczypta soli 1 łyżeczka kurkumy 2 łyżeczki kolendry 1 łyżeczka oregano 2 łyżki oliwy z oliwek 2. Nadzienie: 150g świeżego szpinaku 150g śmietany 18% świeżo mielony kolorowy pieprz 200-300g kiełbasy (ja wybrałam bi...