CIASTO DROŻDŻOWE Z RABARBAREM

Bardzo lubię eksperymenty i nowe smaki. Jednak również u mnie wśród kubków smakowych znajdziecie zakładkę pt klasyka. Smaki z dzieciństwa to coś, czego nie powinno się zapominać. Bardzo często są związane z różnego rodzaju wspomnieniami, osobami których być może wśród nas nie ma. Jednym z takich smaków są dla mnie bułeczki mleczne , które poznaliście niedawno. Inny to właśnie ciasto drożdżowe z rabarbarem. Klasyk. Pewnie się ze mną zgodzicie, że klasyka jest ponadczasowa. Uwielbiam ten wypiek. Mimo że w dalszym ciągu najlepszy wypieka moja osobista Babcia, staram się jej dorównać i gdy nie ma jej obok, wypiekam swoją wersję :) Kto się skusi? SKŁADNIKI: 1. Ciasto: 550g mąki pszennej 40g drożdży 100g roztopionego masła 3 jaja 1 szklanka ciepłego mleka 1 opakowanie cukru wanilinowego 70g cukru 2. Nadzienie: pęczek rabarbaru bułka tarta do oprószenia ciasta 3-4 łyżki cukru trzcinowego 3. Dodatkowo: cukier puder do dekoracji PRZYGOTOWANIE: 1. Drożdże...