PANCAKES PSZENNO- KUKURYDZIANE

Bardzo lubię pancakes. Ale to nic, w porównaniu z Najmłodszą, która wręcz je ubóstwia. Ostatnio wprawdzie miała tzw. fazę na chałkę, ale teraz pancakes powróciły do łask. W weekendowy poranek, jednym z pierwszych pytań kierowanych w moją stronę jest "Mamusiu a czy będą dzisiaj pankejki?". Jak by to ująć, Jej radość jest dla mnie bezcenna a przygotowanie pancakes to tylko kilka minut, dlaczego więc miałoby być inaczej? Staram się tylko urozmaicać i zmieniać smaki, by nie było nudno. Tak było i tym razem. Korzystając z zapasów mąki, wybrałam pszenną i kukurydzianą. Szczegóły poniżej :) SKŁADNIKI (porcja dla 3 osób): 1 szklanka mąki pszennej 1 szklanka mąki kukurydzianej 1 jajo 500g jogurtu naturalnego 2 łyżeczki cynamonu 1 łyżka cukru 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka oleju Dodatki: wedle uznania PRZYGOTOWANIE: 1. Białko oddzielamy od żółtka, ubijamy na sztywną pianę. 2. W misce umieszczamy żółtko oraz pozostałe składniki, miksujem...