ŚMIETANKOWY NAKED CAKE Z BORÓWKAMI

Bardzo lubię torty. Ich jedzenie to czysta przyjemność, ale samo przygotowywanie daje naprawdę dużo radości. Wbrew pozorom jest to wypiek, który nie zawsze musi być bardzo skomplikowany i przede wszystkim czasochłonny. Chciałabym Wam to udowodnić na przykładzie tortu, który właśnie Wam prezentuję. W jego przygotowaniu najdłuższe było upieczenie biszkoptu. Naprawdę! Tym razem upiekłam go późnym wieczorem, dzięki czemu rano miałam gotowy, wystudzony biszkopt. W sam raz do składania tortu. Krem to kilka chwil, złożenie tortu tak samo. Jeśli nie wierzycie, przekonajcie się sami :) SKŁADNIKI: 1. Biszkopt: 5 jajek 2/3 szklanki cukru 3/4 szklanki mąki pszennej 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej 2 płaskie łyżki kakao szczypta soli 2. Krem śmietankowy: 250g mascarpone 200g śmietany 18% 1 opakowanie śnieżki (bita śmietana w proszku) 100g białej czekolady 3. Dodatkowo: 300g borówek 1/3 szklanki czarnej herbaty do nasączenia biszkoptu PRZYGOTOWANIE: Biszkopt: 1. Białka...