PULPECIKI DROBIOWE Z PISTACJAMI, ZAPIEKANE Z MAKARONEM W SOSIE BESZAMELOWYM

Uwielbiam orzechy. Mogłabym je zjadać w każdych ilościach. Pistacje należą do grona ulubionych. Zwłaszcza prażone, niesolone od firmy Helio. To zdecydowanie mój faworyt- jeśli nie mieliście okazji ich spróbować, polecam. Sposobów i pomysłow na wykorzystanie pistacji jest w internecie wiele. U mnie również znajdziecie kilka pomysłow. Bardzo długo Waszym ulubionym przepisem była Focaccia z pistacjami. Jest pyszna! Tym razem chciałabym Wam zaproponować wytrawny pomysł na pistacje :) jest pyszny, aromatyczny i rzecz jasna- pistacjowy :) SKŁADNIKI: 1. Nadzienie: 500g mięsa mielonego drobiowego 90g pistacji prażonych, niesolonych Helio 1 jajo 2 łyżeczki bazylii 0,5 łyżeczki curry sól, pieprz do smaku 400g makaronu (u mnie świderki) 2. Sos beszamelowy: 500ml mleka 60g masła 3 łyżki mąki 2 łyżeczki gałki muszkatałowej 3. Dodatkowo: 1 opakowanie mozzarelli listki bazylii garść chrupanki warzywnej Becla Olej do podsmażenia pulpecików PRZYGOTOWANIE: ...