SERNIK Z MUSEM JEŻYNOWYM

Duża część z Was pewnie pomyśli- "o rany znowu sernik?". Tak, dokładnie tak. Tym razem propozycja wiosenna a w zasadzie letnia. Może macie jakieś pozostałości owoców w zamrażalniku i nie wiecie co z nimi zrobić- propozycja dla Was. Po za tym patrząc przez okno czasem aż chce się wiosny i lata, więc ten sernik będzie małą namiastką cieplejszych miesięcy. SKŁADNIKI: 1. Kruchy spód: 200g mąki 100g masła 1 jajo 2 łyżki cukru szczypta soli 2. Masa serowa: 750g ricotty 2 jaja 80g cukru 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 3. Mus jeżynowy: 500g mrożonych jeżyn 50g cukru 6 łyżeczek żelatyny 400ml śmietany 30% kokos do dekoracji PRZYGOTOWANIE: 1. Z podanych składników zagniatamy ciasto, wyklejamy nim wysmarowaną masłem tortownicę i podpiekamy 10minut w temperaturze 180stopni. 2. Ricottę miksujemy z cukrem, jajkami oraz mąką ziemniaczaną do uzyskania gładkiej konsystencji. Gotową masę wylewamy na podpieczony spód i pieczemy 40minut w temperaturze 180stop...