JAGLANE BRIOCHE DYNIOWE

Lubicie brioche (brioszki)? Ja bardzo. Jako, że dla wielu osób może być to ciekawostka, w kilku słowach postaram się wytłumaczyć, co to takiego :) Otóż jest to forma pieczywa, które zawiera dużą ilość masła, często również jajek. Można przygotowywać je w różnych wersjach smakowych. Brioszki wywodzą się z Francji i są niczym innym jak śniadaniowym ciastem drożdżowym :) Mam nadzieję, że jeśli jeszcze ich nie znacie to poznacie je z moim przepisem i polubicie tak jak ja :) SKŁADNIKI: 350g mąki jaglanej 300g mąki pszennej 180g puree dyniowego 150g roztopionego masła 100ml ciepłego mleka 3 jaja 35g drożdży 4 łyżki cukru 2 łyżeczki cynamonu szczypta soli dodatkowo : 2 łyżki oleju do wysmarowania foremek PRZYGOTOWANIE: 1. Drożdże rozpuszczamy w ciepłym mleku. Dodajemy 1 łyżeczkę cukru, zasypujemy łyżką mąki i odstawiamy na 10-15 minut, by zaczyn "ruszył". 2. W misce przygotowujemy pozostałe składniki. Gdy zaczyn lekko podrośnie, dodajemy go do reszty i zag...