BROWNIE

Klasyczne brownie jest dobre na wszystko. Wierzcie mi. Czekolada ma naprawdę cudowne właściwości :) Dlatego właśnie bez względu na pogodę i humory, brownie zawsze stanie na wysokości zadania. Znika jeszcze szybciej niż się je przygotowuje, a jego przygotowanie to naprawdę kilka chwil ;) Mam nadzieję, że po takich "ochach" i "achach" przetestujecie. Cóż mogę dodać, bywało, że piekłam 2 równolegle, gdyż jedno nie było w stanie zaspokoić potrzeb całej rodzinki :) SKŁADNIKI: 200g masła 200g gorzkiej czekolady 3 jaja 1 opakowanie cukru wanilinowego 80g cukru 1 łyżka mąki pszennej 2 garści migdałów obranych z łupin 2 garści suszonej żurawiny dodatkowo inne bakalie jeśli lubicie PRZYGOTOWANIE: 1. Obrane migdały oraz żurawinę kroimy na mniejsze kawałki. Dodajemy łyżkę mąki, mieszamy. 2. W rondelku na małym ogniu rozpuszczamy masło z czekoladą i mieszamy by uzyskać gładką masę. Odstawiamy do wystudzenia. 3. Do miski wbijamy jaja, dodajemy cukier oraz cuk...