WARSTWOWY SERNIK NA ZIMNO Z NUTĄ KAJMAKOWĄ (bez pieczenia)

Dzisiejsze ciasto jest w zasadzie nieco inną wersją tego, które pewnie jest Wam dobrze znane. Chodzi mi o ciasto "3bit". Nie miałam jednak ochoty na śmietanową warstwę a od dłuższego czasu chodził za mną sernik na zimno, dlatego tym razem postawiłam na takie smaki. Do tego kajmak a jak kajmak to? WIELKANOC! :D Kto się skusi i przygotuje je na swój wielkanocny stół? Las rąk widzę! :D To do dzieła :) SKŁADNIKI: 1. MASA BUDYNIOWA: 2 opakowania budyniu śmietankowego (bez cukru) 700ml mleka 3 płaskie łyżki cukru 200g miękkiego masła 2. MASA SEROWA: 750g ricotty 250g mascarpone 2 galaretki cytrynowe 400ml wrzątku 3. DODATKOWO: 2 duże opakowania herbatników (tak, wiem będzie za dużo, ale coś trzeba podjadać w trakcie przygotowania :P) 1 opakowanie masy krówkowej o smaku kajmaku Helio 1 opakowanie płatków migdałowych PRZYGOTOWANIE: 1. W garnku zagotowujemy 400ml mleka. Proszek budyniowy wraz cukrem rozpuszczamy w 300 ml mleka. Gdy pozostałe mleko się zago...