Posty

Wyświetlanie postów z września 30, 2018

SERNIK WANILIOWO- KRÓWKOWY

Obraz
Po lekkich, błyskawicznych ciastach na zimno, pora na trochę klasyki, z nutą ekstrawagancji :P Żartuję oczywiście, choć klasyka rzeczywiście pojawi się w tym przepisie. Gdzie? Oczywiście w serniku. Jak doskonale wiecie, sernik to jedno z najczęściej pieczonych przeze mnie ciast. Jako dowód, mam dla Was całą gamę różnych przepisów do wyboru. Znajdziecie je  tutaj . Tym razem postawiłam na połączenie klasycznego, kremowego sernika waniliowego z dodatkiem krówek kakaowych. Rezultat? Pyszny, rozpływający się w ustach sernik. Trudno było wytrzymać do jego wystudzenia.... :D SKŁADNIKI: 750g ricotty 250g mascarpone 2 jaja 1 opakowanie budyniu waniliowego 1/3 szklanki cukru 150g krówek kakaowych super krówka dodatkowo: kakao do dekoracji PRZYGOTOWANIE: 1. Ricottę mieszamy z mascarpone, jajami, budyniem w proszku oraz cukrem. 2. Krówki kroimy na niewielkie kawałki. Dodajemy do gładkiej masy serowej, mieszamy. 3. Masę serową przekładamy do wyłożonej papierem do pieczen

DROBIAZG, KTÓRY CIESZY

Obraz
Pamiętacie jeden z moich ostatnich wpisów " sposób na jesień ? Jeśli nie, w wolnej chwili zachęcam do przeczytania. Jesienna aura jest dla mnie zwykle przytłaczająca. Jeśli czujecie się podobnie, może skusicie się na kubek gorącej herbaty. Ale o tym mowa w poście, który wspominam. Dziś będzie cieplej. Ale również aromatycznie. Dlaczego? Może i wyjdę na chwalipiętę, ale trudno. Należę do osób, które cieszą się z małych rzeczy i właśnie tym chciałabym się z Wami pochwalić. Nie będę już bardziej wikłać sprawy, bo po co. O czym chcę Wam powiedzieć? Ha! Nie będzie to żadne ciacho ani czekolada! (No dobra, też jest obok, ale przecież to już chyba wiecie). Tym razem coś zupełnie innego, a mianowicie kominek zapachowy. Taki prosty gadżet przyjechał do mnie ze sklepu  Fartuszek . (Powinniście już go znać z kilku poprzednich wpisów, a jeśli nie- właśnie macie okazję go poznać). Już w poprzednim jesiennym wpisie wspominałam, że bardzo lubię świece, w szczególności t

Obserwatorzy