SERNIK WANILIOWO- KRÓWKOWY

Po lekkich, błyskawicznych ciastach na zimno, pora na trochę klasyki, z nutą ekstrawagancji :P Żartuję oczywiście, choć klasyka rzeczywiście pojawi się w tym przepisie. Gdzie? Oczywiście w serniku. Jak doskonale wiecie, sernik to jedno z najczęściej pieczonych przeze mnie ciast. Jako dowód, mam dla Was całą gamę różnych przepisów do wyboru. Znajdziecie je tutaj . Tym razem postawiłam na połączenie klasycznego, kremowego sernika waniliowego z dodatkiem krówek kakaowych. Rezultat? Pyszny, rozpływający się w ustach sernik. Trudno było wytrzymać do jego wystudzenia.... :D SKŁADNIKI: 750g ricotty 250g mascarpone 2 jaja 1 opakowanie budyniu waniliowego 1/3 szklanki cukru 150g krówek kakaowych super krówka dodatkowo: kakao do dekoracji PRZYGOTOWANIE: 1. Ricottę mieszamy z mascarpone, jajami, budyniem w proszku oraz cukrem. 2. Krówki kroimy na niewielkie kawałki. Dodajemy do gładkiej masy serowej, mieszamy. 3. Masę serową przekładamy do wyłożonej papierem do pie...