Posty

Wyświetlanie postów z maja 12, 2019

JOGURTOWE BABECZKI Z RABARBAREM I MIGDAŁAMI

Obraz
Rabarbar zaczyna pojawiać się w sklepach oraz Waszych ogródkach. Sezon jest stosunkowo krótki, dlatego trzeba maksymalnie go wykorzystać. Ja uwielbiam a Wy? Mam nadzieję, że skuszę Was szybkimi w przygotowaniu jogurtowymi babeczkami. Szczegóły poniżej :) SKŁADNIKI: (8-10 babeczek) 1. Ciasto: 2,5 szklanki mąki pszennej 400g jogurtu naturalnego (1 duże opakowanie) 3 jaja 1 opakowanie proszku do pieczenia (12g) 5 łyżek cukru szczypta soli 0,5 szklanki oleju 2. Warstwa owocowa: 500g rabarbaru 3 łyżki cukru 100g płatków migdałowych 3. Dodatkowo: olej do wysmarowania foremek cukier puder do dekoracji PRZYGOTOWANIE: 1. Rabarbar myjemy, osuszamy, obieramy i kroimy na cienkie plasterki. Zasypujemy 3 łyżkami cukru. 2. Wszystkie składniki na babeczki miksujemy, do uzyskania gładkiej, jednolitej masy. 3. Ceramiczne foremki/ sufletówki natłuszczamy olejem. Wypełniamy je ciastem w 3/4 objętości. Rabarbar nieco odsączamy, równomiernie rozkładamy na babeczkach i delikatn

Obserwatorzy