TARTA Z RABARBAREM

Sezon rabarbarowy trwa. Nie wiem, jak Wy, ale ja uwielbiam ciasta z rabarbarem. Ma charakterystyczny, kwaskowaty smak, który bardzo fajnie łamie słodycz ciasta. Niestety jest to owoc sezonowy, dlatego trzeba korzystać póki się da :) O wielu składnikach mogę powiedzieć "smak z dzieciństwa". Rabarbar też się do takich zalicza. Klasyczne ciasto drożdżowe z rabarbarem, które przygotowuje babcia to prawdziwa uczta dla podniebienia. Tajnym składnikiem, który dodaje to swoje serce, dlatego jest niepowtarzalne :) A ja, również wkładając całe swoje serce w wypieki, tym razem dzielę się swoją wersją na rabarbar- tartą rabarbarową :) SKŁADNIKI: 1. Kruchy spód: 200g mąki pszennej 100g zimnego masła pokrojonego w kostkę 1 łyżka cukru 1 jajo szczypta soli 2. Nadzienie: 500g rabarbaru 2 łyżki cukru 1 budyń waniliowy (z lidla) + 2 łyżki cukru 50ml mleka 3. Kruszonka: 60g mąki pszennej 50g zimnego masła 30g cukru 4. Dodatkowo: masło do posmarowania formy cukier pu...