ROLLSY CYNAMONOWE

Uwielbiam wypieki drożdżowe. Mają charakterystyczny smak, są pyszne o każdej porze dnia (nocy też) a do tego w domu unosi się cudowny zapach. Zapach świeżego, drożdżowego ciasta to jeden z elementów mojego dzieciństwa, dlatego zawsze będę miło go wspominać :) To dla mnie również symbol domowego ciepła i rodziny. Dlatego gdy za oknem jest nieciekawie, zwykle podwijam rękawy i biorę się za klasyk- coś drożdżowego. Dziś przyszła mi ochota na pyszne cynamonowe rollsy z dodatkiem czekolady :) SKŁADNIKI: 1. Ciasto drożdżowe: 3 szklanki mąki pszennej 3 łyżki cukru 3/4 szklanki ciepłego mleka 1 jajo 30g świeżych drożdży 70g roztopionego masła szczypta soli 2. Nadzienie cynamonowe: 3 łyżki cynamonu 80g miękkiego masła 1/2 szklanki brązowego cukru Dodatkowo: około 50g gorzkiej czekolady do dekoracji mleko do posmarowania PRZYGOTOWANIE: 1. Drożdże rozpuszczamy w ciepłym mleku z łyżką cukru. Zasypujemy łyżką mąki i odstawiamy w ciepłe miejsce na ok. 10 minut ...