SAŁATKA Z RUKOLĄ I POMIDORKAMI KOKTAJLOWYMI

Lubię sałatki a Wy? Bardzo często przygotowuję je jako formę przekąski, ale zwykle po prostu serwuję je jako dodatek do obiadu czy kolacji. Przygotowanie to zwykle kilka minut, a kompozycja smakowa i kolorystyczna dodaje uroku serwowanej potrawie. Tym razem wykorzystując kilka podstawowych składników, przygotowałam bardzo fajną kompozycję smakową. Przekonajcie się sami :)







SKŁADNIKI: (porcja dla 2 osób)
1/2 opakowania rukoli
ok. 15-20 pomidorków koktajlowych
1/3 szklanki oliwy z oliwek
1 łyżeczka płynnego miodu
szczypta kurkumy
garść płatków migdałowych




PRZYGOTOWANIE:
1. Rukolę myjemy, osuszamy, przekładamy do miski.
2. Pomidorki myjemy, osuszamy, przekrawamy na połówki. Dodajemy do rukoli.
3. Do oliwy z oliwek dodajemy płynny miód oraz kurkumę, mieszamy. Gotowym sosem polewamy wcześniej przygotowaną rukolę z pomidorkami.
4. Całość równomiernie obsypujemy płatkami migdałowymi.






SMACZNEGO!!!!



Komentarze

  1. Uwielbiam sałatki z rukolą:) muszę koniecznie tej spróbować:) pozdrawiam cieplutko:)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Cieszę się bardzo! Życzę smacznego :) Pozdrawiam :)

      Usuń

Prześlij komentarz

Najbardziej popularne

SCHAB W SOSIE CEBULOWYM

PANCAKES Z PIEKARNIKA

BŁYSKAWICZNY SERNIK NA ZIMNO Z TRUSKAWKAMI (bez pieczenia)

TAGLIATELLE NALEŚNIKOWE W SOSIE ŚMIETANOWO-SEROWYM

PANCAKES Z MĄKI GRYCZANEJ

Obserwatorzy