CZEKOLADOWE CIASTECZKA BUDYNIOWE

SKŁADNIKI:
320g mąki pszennej
240g miękkiego masła
2 jaja
2 opakowania budyniu czekoladowego
8 łyżek cukru pudru
1 łyżeczka proszku do pieczenia
PRZYGOTOWANIE:
1. Masło ucieramy z cukrem na biały, puszysty krem.
2. Cały czas miksując, dodajemy jajka a następnie porcjami dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia oraz budyniem czekoladowym. Miksujemy na wolnych obrotach aż do uzyskania gładkiego ciasta.
3. Ciasto zawijamy w folię, wkładamy do lodówki na około 0,5 godziny.
4. Z ciasta odrywamy małe kawałki, formujemy kuleczki wielkości orzecha laskowego, układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia (zachowując odstępy). Następnie robimy wzorki widelcem- widelec zanurzamy w mące ziemniaczanej (co kilka ciastek) i dociskamy do ciastka jednocześnie je spłaszczając.
5. Pieczemy w temperaturze 180 stopni z funkcją termoobieg przez 12-15 minut.
6. Dekorujemy cukrem pudrem.
SMACZNEGO!!!!
Niebawem będe miała swoją wyczekiwaną kuchnię i wtedy wypróbuję Twój kolejny przepis :)
OdpowiedzUsuńSuper, czekam na efekty:)
UsuńJuż sam widok kusi o wypróbowanie tych ciasteczek :)
OdpowiedzUsuńCieszę się :)
UsuńWarto spróbować, budyniowe ciasteczka są rewelacyjne
OdpowiedzUsuńNa zdjęciach wyglądają trochę jak orzechy :) Mimo to z chęcią bym je zjadła
OdpowiedzUsuńpostanowiłam je zrobić, zobaczymy jak wyjdą:-)
OdpowiedzUsuńEkstra! Smacznego :)
Usuńmusza być pyszne takie ciasteczka, aż w brzuchu burczy:-)
OdpowiedzUsuńSuper ciasteczka :) ile wychodzi z podanych proporcji?
OdpowiedzUsuńSporo ;) więcej niż jedna blaszka :)
Usuń