BROWNIE

Klasyczne brownie jest dobre na wszystko. Wierzcie mi. Czekolada ma naprawdę cudowne właściwości :) Dlatego właśnie bez względu na pogodę i humory, brownie zawsze stanie na wysokości zadania. Znika jeszcze szybciej niż się je przygotowuje, a jego przygotowanie to naprawdę kilka chwil ;) Mam nadzieję, że po takich "ochach" i "achach" przetestujecie. Cóż mogę dodać, bywało, że piekłam 2 równolegle, gdyż jedno nie było w stanie zaspokoić potrzeb całej rodzinki :)



SKŁADNIKI:
200g masła
200g gorzkiej czekolady
3 jaja
1 opakowanie cukru wanilinowego
80g cukru
1 łyżka mąki pszennej
2 garści migdałów obranych z łupin
2 garści suszonej żurawiny

dodatkowo inne bakalie jeśli lubicie



PRZYGOTOWANIE:
1. Obrane migdały oraz żurawinę kroimy na mniejsze kawałki. Dodajemy łyżkę mąki, mieszamy.
2. W rondelku na małym ogniu rozpuszczamy masło z czekoladą i mieszamy by uzyskać gładką masę. Odstawiamy do wystudzenia.
3. Do miski wbijamy jaja, dodajemy cukier oraz cukier wanilinowy i ubijamy trzepaczką. Do puszystej masy jajecznej dodajemy masę czekoladową. Mieszamy trzepaczką do połączenia się składników. Na koniec dodajemy migdały oraz żurawinę i mieszamy.
4. Tortownicę (średnica 28cm) smarujemy masłem i oprószamy niewielką ilością mąki.
5. Ciasto wylewamy na blaszkę, pieczemy 30 minut w temperaturze 160 stopni z funkcją termoobieg.





SMACZNEGO!!!!

Komentarze

Najbardziej popularne

SCHAB W SOSIE CEBULOWYM

PANCAKES Z PIEKARNIKA

BŁYSKAWICZNY SERNIK NA ZIMNO Z TRUSKAWKAMI (bez pieczenia)

TAGLIATELLE NALEŚNIKOWE W SOSIE ŚMIETANOWO-SEROWYM

PANCAKES Z MĄKI GRYCZANEJ

Obserwatorzy