SAŁATKA WARSTWOWA
Sałatki warstwowe są świetne na każdą okazję. Sprawdzą się jako dodatek do obiadu, coś lekkiego na kolację, spotkanie z przyjaciółmi, przekąskę do grilla, dosłownie zawsze i wszędzie. Każdy z Was na pewno ma już jakieś swoje sprawdzone zestawienia smakowe i składnikowe, ale może mimo wszystko skusicie się na wersję, którą chcę Wam zaproponować. Szable (a raczej noże) w dłoń!
SKŁADNIKI:
1 sałata rzymska mini (dostępna w lidlu), można ją zastąpić sałatą lodową
5-6 łodyg selera naciowego
1 puszka groszku konserwowego
2 średniej wielkości aromatyczne kiełbasy
100g tartego żółtego sera
4-5 łyżek majonezu
2-3 łyżeczki cukru pudru
PRZYGOTOWANIE:
1. Sałatę rozkładamy na liście, myjemy, osuszamy i szatkujemy na mniejsze kawałki.
2. Łodygi selera myjemy, osuszamy, kroimy w niewielkie półksiężyce. Rozsypujemy na przygotowanej sałacie.
3. Majonez mieszamy z cukrem pudrem, rozsmarowujemy równomiernie na pokrojonym selerze.
4. Groszek odsączamy z zalewy, rozsypujemy na warstwie majonezu.
5. Kiełbasy kroimy w niewielką kostkę, rozkładamy równomiernie na groszku.
6. Wcześniej starty żółty ser rozsypujemy na warstwie kiełbasy.
7. Koniec :D Proste? Proste!
SMACZNEGO!!!!
SKŁADNIKI:
1 sałata rzymska mini (dostępna w lidlu), można ją zastąpić sałatą lodową
5-6 łodyg selera naciowego
1 puszka groszku konserwowego
2 średniej wielkości aromatyczne kiełbasy
100g tartego żółtego sera
4-5 łyżek majonezu
2-3 łyżeczki cukru pudru
PRZYGOTOWANIE:
1. Sałatę rozkładamy na liście, myjemy, osuszamy i szatkujemy na mniejsze kawałki.
2. Łodygi selera myjemy, osuszamy, kroimy w niewielkie półksiężyce. Rozsypujemy na przygotowanej sałacie.
3. Majonez mieszamy z cukrem pudrem, rozsmarowujemy równomiernie na pokrojonym selerze.
4. Groszek odsączamy z zalewy, rozsypujemy na warstwie majonezu.
5. Kiełbasy kroimy w niewielką kostkę, rozkładamy równomiernie na groszku.
6. Wcześniej starty żółty ser rozsypujemy na warstwie kiełbasy.
7. Koniec :D Proste? Proste!
SMACZNEGO!!!!
Komentarze
Prześlij komentarz