BROWNIE JAGLANE

Czekolada, czekolada, czekolada :) Jak wiecie, ten składnik bardzo często się u mnie pojawia :) W różnych formach i postaciach :) Znam wielu fanów, ale też i przeciwników, którzy uparcie powtarzają, jakie to tuczące i niezdrowe. Moje podejście do tego tematu jest zdecydowanie inne. Czekolada od zawsze wywoływała u ludzi uśmiech, więc tego się trzymam i nieraz topię w niej swe smutki. Dzisiaj humor dopisuje, ale nie trzeba mieć chandry, by zjeść coś czekoladowego. Dla wszystkich liczących kalorie przygotowałam zdrowszą wersję brownie. Nie pożałujecie :)





SKŁADNIKI:
2 szklanki ugotowanej na sypko kaszy jaglanej
4 jaja
0,5 szklanki oleju
0,5 szklanki wody gazowanej
3/4 mąki pszennej
0,5 szklanki cukru trzcinowego
4 czubate łyżki gorzkiego kakao
1 łyżeczka proszku do pieczenia
szczypta soli
2 duże garści suszonej żurawiny
2 duże garści pokrojonych migdałów






PRZYGOTOWANIE:
1. Kaszę, jaja, olej miksujemy blenderem. Dodajemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, kakao, sól, wodę gazowaną oraz cukier i dokładnie miksujemy do uzyskania gładkiej masy.
2. Do przygotowanej masy wrzucamy bakalie (jeśli lubicie możecie dodać również morele lub też zwiększyć ilość bakalii), mieszamy.
3. Ciasto wlewamy do wysmarowanej olejem i wysypanej mąką tortownicy. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 50 minut.


 



SMACZNEGO!!!!

Komentarze

Najbardziej popularne

SCHAB W SOSIE CEBULOWYM

PANCAKES Z PIEKARNIKA

TAGLIATELLE NALEŚNIKOWE W SOSIE ŚMIETANOWO-SEROWYM

PANCAKES Z MĄKI GRYCZANEJ

BŁYSKAWICZNY SERNIK NA ZIMNO Z TRUSKAWKAMI (bez pieczenia)

Obserwatorzy