MUFFINKI KRÓWKOWE

Muffinki to zawsze dobre rozwiązanie. Pyszne, szybkie w przygotowaniu i w dodatku można przygotowywać różne kombinacje smakowe. Tym razem z pozoru zwykle muffinki urozmaiciłam smakiem kokosowych krówek. Co tu dużo mówić. Były pyszne ;)










SKŁADNIKI:
2,5 szklanki mąki pszennej
2 szklanki mleka
1/3 szklanki cukru
1/3 szklanki oleju
1 jajo
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1 opakowanie (180g) krówek kokosowych marki super krówka

Dodatkowo:
cukier puder do dekoracji





PRZYGOTOWANIE:
1. W misce mieszamy wszystkie mokre składniki. Stopniowo dodajemy suche (oprócz krówek), mieszamy.
2. Krówki kroimy na mniejsze kawałki (ja każdą pokroiłam na 6 części), dodajemy do ciasta, mieszamy.
3. Napełniamy foremki silikonowe w 3/4 objętości.
4. Pieczemy 30 minut w temperaturze 180 stopni z funkcją termoobieg.
5. Przed podaniem dekorujemy cukrem pudrem.








SMACZNEGO!!!!



Komentarze

Prześlij komentarz

Najbardziej popularne

SCHAB W SOSIE CEBULOWYM

PANCAKES Z PIEKARNIKA

BŁYSKAWICZNY SERNIK NA ZIMNO Z TRUSKAWKAMI (bez pieczenia)

PANCAKES Z MĄKI GRYCZANEJ

TAGLIATELLE NALEŚNIKOWE W SOSIE ŚMIETANOWO-SEROWYM

Obserwatorzy