BISZKOPTOWE CIASTO Z PODWÓJNYM KREMEM

BISZKOPTOWE CIASTO Z PODWÓJNYM KREMEM 






Ciasto to zdecydowanie jest rozpustą. I to w biały dzień. 😈😈 biszkopt, krem czekoladowy frulove wiśniowe od allnutrition i 2 kremy - biały plus czekoladowy. Petarda!

SKŁADNIKI:
1. Biszkopt (na blachę z piekarnika)
7 jajek
231g cukru
252g mąki pszennej
2. Krem
500g mascarpone 
300ml śmietany 30%
2 łyżki cukru pudru
3. Dodatkowo 1 łyżka kakao
1 słoik frulove 
Owoce do dekoracji 
2/3 kubka dowolnej herbaty do nasączenia biszkoptu



PRZYGOTOWANIE:
1. Biszkopt - białka ubijamy na sztywno pod koniec dodajemy cukier. Dodajemy żółtka po jednym i miksujemy do uzyskania puszystej masy. Przesiewamy mąkę i delikatnie mieszamy. Wykładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Wyrównujemy. Pieczemy 40 minut w temperaturze 180st góra dol- do suchego patyczka. Biszkopt rzucamy z 40cm 3 razy. Studzimy.
2. Wystudzony nasączamy. Przekrawamy na pół- by uzyskać 2 blaty. Rozsmarowujemy frulove. 
3. Ubijamy śmietankę z cukrem. Dodajemy mascarpone i miksujemy na mniejszych obrotach do uzyskania gładkiego kremu. 1/3 odkładamy, dodajemy kakao I miksujemy.
4. Kremy przekładamy do rękawów z wybraną końcówką. Wyciskamy na Biszkopt. Skladamy i dekorujemy owocami.
Wkładamy do lodówki.
SMACZNEGO!!!



















Post powstał we współpracy z marką Allnutrition oraz Porcelana Lubiana


Komentarze

Prześlij komentarz

Najbardziej popularne

SCHAB W SOSIE CEBULOWYM

PANCAKES Z PIEKARNIKA

BŁYSKAWICZNY SERNIK NA ZIMNO Z TRUSKAWKAMI (bez pieczenia)

TAGLIATELLE NALEŚNIKOWE W SOSIE ŚMIETANOWO-SEROWYM

PANCAKES Z MĄKI GRYCZANEJ

Obserwatorzy