HERBACIANE BABECZKI

Herbata towarzyszy mi każdego dnia. Uwielbiam różne rodzaje o smaki. By wyjść poza stereotypy herbaty w wersji pitnej, zaczęłam eksperymentować z tym produktem w temacie wypieków. Nie powinno Was to dziwić, ponieważ na blogu są już dwa herbaciane przepisy- pyszne i bardzo aromatyczne ciasteczka oraz delikatny sernik na zimno. Tym razem- ekspresowe w przygotowaniu babeczki :) wszystkie szczegóły poniżej :)








SKŁADNIKI: (12 babeczek)
2,5 szklanki mąki pszennej
2 szklanki mleka
1/3 szklanki oleju
1/3 szklanki cukru
1 jajo
1 opakowanie cukru wanilinowego Gellwe
1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia 
6 saszetek zimowej czarnej herbaty Basilur
Dodatkowo: cukier puder do dekoracji.




PRZYGOTOWANIE:
1. W misce mieszamy mokre składniki. Dodajemy mąkę, cukry, proszek do pieczenia. Mieszamy do uzyskania gładkiej masy.
2. Rozcinamy saszetki z herbatą, zawartość wsypujemy do ciasta, mieszamy.
3. Foremki na babeczki wypełniamy ciastem w 3/4 objętości.
4. Babeczki pieczemy 35 minut w temperaturze 180 stopni z funkcją termoobieg. Przed podaniem dekorujemy cukrem pudrem.







SMACZNEGO!!





Komentarze

  1. Bardzo chętnie skosztuje tych babeczek :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Przede wszystkim masz fenomenalne foremki!!!!! Babeczek smakujących herbata chętnie bym spróbowała :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dziekuje! Znajdziesz je w sklepie Garneczki.pl :)

      Usuń
  3. Prezentują się smakowicie i te foremki :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Mniam wyglądają smakowicie :)

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Najbardziej popularne

SCHAB W SOSIE CEBULOWYM

PANCAKES Z PIEKARNIKA

BŁYSKAWICZNY SERNIK NA ZIMNO Z TRUSKAWKAMI (bez pieczenia)

PANCAKES Z MĄKI GRYCZANEJ

FOCACCIA Z POMIDORAMI I MOZZARELLĄ

Obserwatorzy