KRÓWKOWE BROWNIE

Jesień to czas, gdy oprócz herbaty i dużej ilości świec, astronomicznie wzrasta u mnie zużycie czekolady. Nie tylko w wersji surowej, ale także w różnego rodzaju wypiekach. Tym razem postawiłam na najbardziej czekoladowe ciasto, czyli brownie. By wzbogacić nieco jego smak, do masy dodałam krówki o smaku żurawinowym. Jeśli jesteście ciekawi smaku, zapraszam do pieczenia :)






SKŁADNIKI:
180g masła
200g gorzkiej czekolady
3 jaja
1 opakowanie cukru wanilinowego
2 łyżki cukru
2 łyżki mąki pszennej
150g krówek żurawinowych Super Krówka


PRZYGOTOWANIE:
1. W rondelku na małym ogniu rozpuszczamy masło z czekoladą i mieszamy by uzyskać gładką masę. Odstawiamy do wystudzenia.
2. Do miski wbijamy jaja, dodajemy cukier, cukier wanilinowy i ubijamy trzepaczką. Dodajemy przesianą mąkę, mieszamy. Do puszystej masy jajecznej dodajemy wystudzoną masę czekoladową. Mieszamy trzepaczką do połączenia się składników.
3. Krówki kroimy na niewielkie kawałki. Dodajemy do masy, mieszamy
4. Kwadratową tortownicę wykładamy papierem do pieczenia.
5. Ciasto przekładamy do formy. Pieczemy 20 minut w temperaturze 160 stopni z funkcją termoobieg. Odstawiamy do wystudzenia.






SMACZNEGO!!!!!





Komentarze

Prześlij komentarz

Najbardziej popularne

SCHAB W SOSIE CEBULOWYM

PANCAKES Z PIEKARNIKA

BŁYSKAWICZNY SERNIK NA ZIMNO Z TRUSKAWKAMI (bez pieczenia)

PANCAKES Z MĄKI GRYCZANEJ

FOCACCIA Z POMIDORAMI I MOZZARELLĄ

Obserwatorzy