CIASTO CZEKOLADOWE Z TRUSKAWKAMI

SKŁADNIKI:
150g mąki jaglanej
200g masła
200g czekolady deserowej/ gorzkiej
1 opakowanie cukru wanilinowego
3 jaja
0,5 łyżeczki proszku do pieczenia
szczypta soli
kilka truskawek do dekoracji
PRZYGOTOWANIE:
1. Masło roztapiamy w rondelku, dodajemy połamaną na mniejsze części czekoladę, podgrzewamy do połączenia się składników pilnując by masa się nie przypaliła. Odstawiamy do lekkiego wystudzenia.
2. Jaja ubijamy z cukrem wanilinowym. Dodajemy mąkę, proszek do pieczenia, szczyptę soli i miksujemy na wolnych obrotach do połączenia się składników.
3. Wlewamy przestudzoną masę czekoladową, mieszamy.
4. Gładką masę przelewamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Dekorujemy plasterkami truskawek.
5. Pieczemy 35 minut w temperaturze 170 stopni.
SMACZNEGO!!!!
Komentarze
Prześlij komentarz