LETNIA SAŁATKA

W ramach przerywnika od pieczenia i gotowania, chciałam Wam zaproponować sałatkę. Przepis na nią, zdradziła mi moja szefowa. Kompozycja smakowa jest tak prosta a jednocześnie tak pyszna, że nie mogę się nią nie podzielić ;) Można ją podawać jako lekką przystawkę czy dodatek do dania głównego, ale również jako przekąskę.










SKŁADNIKI (porcja dla 4 osób):
kilka liści lodowej sałaty
0,5 dużego melona
kilka plastrów arbuza
2 łyżki oliwy z oliwek
garść świeżych liści bazylii




PRZYGOTOWANIE:
1. Sałatę myjemy, osuszamy, kroimy na mniejsze kawałki.
2. Melona i arbuza obieramy, kroimy w kostkę (jeśli arbuz ma dużo pestek, lepiej go odpestkować- niektórym to przeszkadza :P )
3. Wszystkie składniki mieszamy z oliwą z oliwek. Posypujemy poszarpaną lub poszatkowaną bazylią.





SMACZNEGO!!!



Komentarze

Najbardziej popularne

PANCAKES Z PIEKARNIKA

SCHAB W SOSIE CEBULOWYM

BŁYSKAWICZNY SERNIK NA ZIMNO Z TRUSKAWKAMI (bez pieczenia)

TAGLIATELLE NALEŚNIKOWE W SOSIE ŚMIETANOWO-SEROWYM

PANCAKES Z MĄKI GRYCZANEJ

Obserwatorzy