Posty

Wyświetlanie postów z października 28, 2018

KRÓWKOWE BROWNIE

Obraz
Jesień to czas, gdy oprócz herbaty i dużej ilości świec, astronomicznie wzrasta u mnie zużycie czekolady. Nie tylko w wersji surowej, ale także w różnego rodzaju wypiekach. Tym razem postawiłam na najbardziej czekoladowe ciasto, czyli brownie. By wzbogacić nieco jego smak, do masy dodałam krówki o smaku żurawinowym. Jeśli jesteście ciekawi smaku, zapraszam do pieczenia :) SKŁADNIKI: 180g masła 200g gorzkiej czekolady 3 jaja 1 opakowanie cukru wanilinowego 2 łyżki cukru 2 łyżki mąki pszennej 150g krówek żurawinowych Super Krówka PRZYGOTOWANIE: 1. W rondelku na małym ogniu rozpuszczamy masło z czekoladą i mieszamy by uzyskać gładką masę. Odstawiamy do wystudzenia. 2. Do miski wbijamy jaja, dodajemy cukier, cukier wanilinowy i ubijamy trzepaczką. Dodajemy przesianą mąkę, mieszamy. Do puszystej masy jajecznej dodajemy wystudzoną masę czekoladową. Mieszamy trzepaczką do połączenia się składników. 3. Krówki kroimy na niewielkie kawałki. Dodajemy do masy, mieszamy 4. Kwad

Obserwatorzy